Astrální akademie

Proč neusínat v meditaci?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč není dobré při meditaci usínat? Občas se mi to stává po dlouhém dni. Může to zapříčinit, že se nedostanu hluboko do sebe? Nebo nějakou jinou újmu?

Při meditaci se musíme vyvarovat usnutí z jednoho prostého důvodu – vytvoříte si velmi nebezpečný zlozvyk.
Pakliže meditujete a neudržíte své vědomí bdělé a dovolíte mu usnout, tak v tu chvíli ztrácíte nad sebou kontrolu, vzdal jsi se sám sebe. Uznávám, že je velmi snadné a příjemné během meditace usnout, člověk se zklidní, vnímá dech a vědomí se začíná ztrácet.

Musíš se ale za každou cenu udržet vzhůru – když cítíš, že začínáš usínat, prober se alespoň na 10 vteřin, uvědom si, kde se nacházíš, že jsi vzhůru, a pak můžeš v klidu jít spát.

Když budeš pravidelně usínat v meditaci, tvé vědomí si na to zvykne a ochabne, zpohodlní. Tedy čas meditace se bude neustále zkracovat – poprvé usneš po deseti minutách a třeba za měsíc budeš usínat již po jedné minutě. Může to dojít až do fáze, že kdykoli začneš relaxovat, tak okamžitě budeš usínat.

Jestli se ti toto již děje, tak musíš své vědomí opět posílit. Raději vědomě meditujte jendu minutu, ale neusínej u toho. Další den zkus přidat deset vteřin a takto stále pokračovat a postupně prodlužovat. V tuto chvíli je prospěšnější minutová meditace, kdy udržíš své vědomí pevné, než desetiminutová, během níž v průběhu usneš.

Někomu pomáhá meditovat v úplném tichu, jinému pomůže meditovat třeba u audio meditace s Průvodcem. Je to dobré, na cvičení zesláblého Vědomí, ale určitě je nutné meditovat i sám se sebou, v tichu a klidu. Bez žádných pomůcek a berliček, tak víme, že jsem my Vládci Síly a nikoho jiného k sobě nepotřebujeme a vše zvládneme sami. :) 

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

ASTRÁLNÍ AKADEMIE ⚡️

Tvá cesta k úspěšnému materiálnímu životu, harmonickým vztahům a hlubokým duchovním prožitkům.

Chci vědět více

Audio meditace pro poznání

Realita je odrazem našich vlastních myšlenek…
Právě proto je v našem nejvyšším zájmu prožívat jen ty nejlepší myšlenky, ale to není vždy tak snadné.

Více o audio meditacích