Astrální akademie

Ženské a mužské kruhy - ne děkuji

V posledních letech se v ČR roztrhl pytel se semináři, které v nás mají více probudit ženskost či mužskost (či mužnost). 

Jak má vypadat žena a muž?

Ideální žena dle obrázků, které na mě vyskakují z ženských kruhů a seminářu: šaty či sukně dlouhé až na zem, v barvě červené (pakliže již jsi žena, a ne dívka, což se definuje menstruací), jinak bílé či květované. Na hlavě věneček, něžný úsměv a v pozadí další stejně oblečené ženy. 

Jiné semináře berou ženskou esenci z malinko odlišné strany - sexuální: “Staň se multiorgasmickou ženou. Probuď v sobě skutečnou ženu a božství.”  nebo “Probuď v sobě smyslným tancem skutečnou ženu.” A takto bych mohla pokračovat.

A muži? Jste správným mužem pouze ve chvíli, kdy dokážete sami bez vybavení přežít několik dní v lese. Dokážete ochránit svou rodinu před nebezpečím (v dnešní době již spíše před finančním nedostatkem) a v mužském kruhu nasadíte boxovací rukavice a jdete do boje - to vše samozřejmě s vnitřní neochvějnou stabilitou, pevností a jistotou. 

Všechny tyto kurzy jsou skvělé! Bezpochyby s nimi souhlasím, ale pouze v jednom případě - ve chvíli, kdy v sobě chcete probudit pouze onu jednu složku: esenci muže x esenci ženy. 

Tradice x moderní doba

Chápu, že tyto kurzy a semináře vychází povětšinou z dávných tradic a od nejrůznějších indiánských kmenů, kde chlapec prochází přechodovým rituálem do celistvého a nebojácného muže a ženy dle vzoru našich babiček by měly zůstat ve skupině žen a vzájemně se podporovat (a třeba ve volné chvíli drát peří). 

My žijeme v jiné době, úžasné, kde každý můžeme být čistě sám sebou a rozvíjet svůj vlastní potenciál bez ohledu na to, zda jsem dost něžná a láskyplná žena, nebo zda jsem stabilní a pevný muž. 

Ne jiskřička, ale celistvost

Jak by vypadal svět, kdybychom se nezaměřovali na hledání této jedné esence v nás, ale hledali bychom naši celistvost a vlastní Sílu? Šli bychom do nitra sebe samých, poznali se v plné kráse a s touto celistvou Silou pracovali a probouzeli na maximální úroveň náš vlastní jedinečný potenciál. Nás samé. 

Nemusíte se bát, že když budete sami sebou, tak nebudete dost dobrým partnerem / partnerkou. Vždy u sebe budete mít ten dokonalý protějšek, který k vám přesně zapadne. Když bude žena příliš “mužská”, najde si k sobě muže “jemnějšího” a opačně. Ale ve chvíli, kdy všichni budeme sami sebou a nebudeme se nutit do prožívání jedné naší stránky, budeme všichni šťastni a věřím, že svět půjde k lepšímu, protože v tu chvíli bude ve svém plném potenciálu. 

Zemi budou obývat lidé, kteří si jsou vědomi své Síly, sebe samých, svých hodnot a smyslu života.  Budou se chtít rozvíjet v plné kráse a škále jejich dovedností, jako celistvá bytost. 

V tu chvíli již zde nebudou ženy a muži, kteří v sobě zoufale hledají jednu částečku, kterou je přeci (dle nynějšího trendu) důležité probudit a vnímat. 

Buď sám / sama sebou. V každé situaci, a tak budeš tvořit svůj dokonalý svět. Přestaň hledat jednu část, malinkou jiskřičku v tobě, a buď již konečně celistvý / celistvá. 

Pakliže se ti tato představa líbí, v Astrální akademii se budeš cítit jako doma. 

Terí Sidris - Vládce Síly 

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web